LIFESTYLE SANATOSSARCINA ACTIVA, FARA GRIJI

Soluţia pentru ca tu și bebelușul tău să vă dezvoltaţi optim, sănătos și armonios

Sarcina este o perioadă extrem de complexă și de solicitantă pentru corpul feminin. Pentru a o parcurge într-un mod cât mai armonios, îţi recomandăm să lucrezi cu o echipă de specialiști, medici nutriţioniști și de medicină fizică și recuperare pentru a te asigura că atât tu, cât și bebelușul tău traversaţi optim cele 9 luni.

De ce să alegi suport multidisciplinar în această perioadă?

În timpul sarcinii este extrem de important să acorzi atenţie sănătății tale fizice și emoţionale. Aceasta impactează pe termen scurt și mediu, sănătatea bebelușului în curs de dezvoltare. Lucrând cu un medic de medicină fizică și recuperare pre, în timpul și postpartum care să îţi construiască un plan de antrenament personalizat, poți beneficia de o serie de avantaje care te ajută să te adaptezi mai ușor schimbărilor din această perioadă.

Beneficiile suportului medicului de medicină fizică

  • Evaluare corectă legată de nevoile individuale musculoscheletale

Sarcina este diferită pentru fiecare femeie și adaptarea corpului este diferită. Există gravide care suferă de dureri de spate sau dureri articulare în timpul sarcinii. De aceea, o evaluare corectă cu un plan corect de exerciţii este esenţial.

  • Prevenţia și tratamentul unor patologii asociate sarcinii

Există afecţiuni pe care femeile le pot dezvolta în timpul sarcinii, precum sindromul de tunel carpian, pubalgii, dureri de bazin etc. Aceste afecţiuni pot crea un disconfort mare și pot fi prevenite și tratate cu ajutorul tratamentului de recuperare.

  • Expertiza și experienţa unui doctor de recuperare ajută gravida să se recupereze rapid și post-sarcină

Există afecţiuni care pot apărea după sarcină datorită schimbărilor prin care a trecut corpul în timpul celor 9 luni, precum diastaza abdominală care, dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp vor avea efect negativ pe termen lung. Diastaza abdominală poate duce la apariţia durerilor de spate sau la incontinenţa urinară.

Importanţa nutriţiei în perioada pre, în și post sarcină

Alimentaţia echilibrată înainte, în timpul și post sarcină este extrem de importantă pentru sănătatea mamei și a bebelușului. O alimentaţie și abordare echilibrată depind însă, de la femeie la femeie, așa că este esenţial să lucrezi alături de un specialist pentru a te asigura că te bucuri de cele mai bune sfaturi pentru situaţia în care te afli.

Colaborarea cu un medic nutriţionist îţi oferă sprijinul și îndrumarea necesare pentru a ne asigura că te hrănești corespunzător și că îţi menții sănătatea în parametri optimi. Iată câteva motive pentru care ar trebui să colaborezi cu un medic nutriţionist în această perioadă:

Beneficiile suportului medicului nutritionist

  • Planificare personalizată & aport optim de nutrienţi

Vei beneficia de un plan alimentar adaptat nevoilor tale, ținând cont de starea ta de sănătate, preferințele alimentare și necesitățile nutriționale asociate perioadei în care te afli, astfel încât să îţi asiguri un aport optim de nutrienţi.

  • Îţi vom monitoriza greutatea

Vom urmări câștigul în greutate și ajusta dieta pentru a ne asigura că ne încadrăm într-o creștere ponderală sănătoasă în timpul sarcinii. Prin evaluarea periodică și ajustarea planului alimentar, putem preveni câștigul excesiv sau insuficient de greutate, reducând astfel riscul de complicații din timpul sarcinii sau la naștere.

  • Ajutor în gestionarea complicaţiilor

În cazul diagnosticării diabetului gestațional, prin controlul nivelului glicemiei, modificărilor în alimentaţie și de stilului de viață, monitorizarea atentă a aportului de carbohidrați, putem gestiona mai eficient afecțiunea și preveni complicațiile atât pentru noi, cât și pentru bebeluș.

  • Reducerea disconfortului asociat perioadei sarcinii

Pierderea poftei de mâncare, constipația, arsurile la stomac și greață, sunt simptome des întâlnite. Medicul nutritionist îţi poate oferi soluții și sfaturi pentru a gestiona diversele complicații legate de alimentație în timpul sarcinii, prin identificarea cauzelor, poate reduce disconfortul legat de alimentație.

  • Recuperarea & nutritia postpartum

După naștere, este important să continui să acorzi atenție alimentaţiei, nu doar pentru propria recuperare, ci și pentru a susține alăptarea și dezvoltarea sănătoasă a copilului. Alăptarea necesită un aport caloric și nutritional adecvat pentru a asigura producția suficientă de lapte și pentru a susține sănătatea mamei.

Ai grijă de tine. Ai grijă de sănătatea bebelușului tău!

În luna femeii, clinica RECONDITION te susţine pentru a traversa într-un mod optim perioada pre sarcină, sarcina în sine și perioada post naștere, oferindu-ţi 50% REDUCERE la orice consult multidisciplinar al echipei noastre de suport.