KINETOTERAPIA

Ce este KINETOTERAPIA?

Kinetoterapia reprezintă o ramură a Medicinei de Recuperare ce se definește ca terapie prin mișcare efectuată prin programe speciale de recuperare medicală care au rolul de a reface funcții diminuate sau de a crește nivelului funcțional în diverse afecțiuni.

La clinica RE+CONDITION kinetoterapia se realizeze pe baza unui plan de tratament stabilit de către medicul nostru de Medicină Fizică și Reabilitare în urma unui consult și a unui diagnostic corect și complet.

Planul de tratament

Planul de tratament și programul de recuperare sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârstă, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate desfășurată, stadiul de evoluție al bolii, precum și existența altor afecțiuni. În cadrul ședințelor de kinetoterapie, pacientul beneficiază individual de îndrumare și supraveghere de specialitate din partea kinetoterapeutului dedicat.

Odată stabilit planul de tratament de către medicul de Medicină Fizică și Reabilitare, rolul kinetoterapeutului devine esențial în procesul de recuperare al pacientului. Kinetoterapeutul este responsabil de dezvoltarea, menținerea sau recuperarea funcțional-motorie a pacientului pe parcursul tratamentului, ghidându-și permanent abordarea în funcție de practicile medicale în vigoare, de învățarea și perfecționarea continuă în cadre de specialitate.

Terapia manuală

Kinetoterapeutii obișnuiesc să integreze terapia manuală în procesul de recuperare, cu obiectivul de a obține o îmbunătățire mai rapidă a funcțiilor pacientului. Terapia manuală este o abordare “hands on” a pacientului, menită să diminueze durerea și să îmbunătățească mobilitatea articulațiilor, țesuturilor moi și a nervilor. De asemenea, are rolul de a reduce inflamatia și contracturile musculare, precum și de a induce relaxarea.

Kinetoterapeut dedicat

Pentru că ne dorim ca pacienții să beneficieze de cele mai bune condiții de recuperare și să obțină rezultate într-un interval optim de timp, la clinica RE+CONDITON kinetoterapia se realizează cu un terapeut dedicat. Acesta va ajunge să îți cunoască în detaliu patologia și evoluția acesteia pe parcursul tratamentului, putând astfel să personalizeze într-o manieră optimă fiecare ședință de kinetoterapie.